2020. július 15. (szerda)

Magyar falu

Információsfal

MÁV Zrt. Területi Igazga...

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a MÁV Zrt. Területi Igazgatóság M...

Királyi Borok, Főúri Kastélyok

Királyi Borok, Főúri Kas...

Idén rendhagyó módon augusztus 8-án tartjuk meg a Királyi Bo...

Tájékoztatás Sárospataki Járási Hivatal Kormányablak nyitvatartási rendjéről

Tájékoztatás Sárospataki...

Tájékoztatjuk Tisztelt Ügyfeleinket, hogy a Sárospataki Korm...

baz megyei kormanyhivatal

terkep-icon

Tolcsva

×

Figyelmeztetés

Nem sikerült betölteni az XML-fájlt

Tájékoztatás: Háziorvosi Ügyelet

Írta:  hétfő, 23 március 2020 11:54

Tisztelt Lakosság!

Ahhoz, hogy a koronavírus fertőzés veszélyeit minimálisra csökkentsük a következő hetekben, a lakosság egészségének megóvása érdekében, kérnénk a sárospataki Központi Háziorvosi Ügyeleti ellátás igénybevételekor az alábbi szabályok, előírások pontos betartását:

Ha Ön vagy családtagja hirtelen belázasodik, köhög vagy nehezebben lélegzik, és az elmúlt 14 nap folyamán külföldön járt, vagy esetleg arról van tudomása, hogy új koronavírussal igazoltan fertőzött személlyel érintkezett, akkor telefonon hívja a háziorvosi ügyeletet (06-46/477-104).

A hívásokat az Országos Mentőszolgálat Irányító Központja fogadja. Mondja el a diszpécsernek a tüneteket és azt, hogy az elmúlt időszakban pontosan hol járt külföldön vagy azt, hogy hol és mikor találkozhatott olyan személlyel, aki igazoltan új koronavírussal fertőződött. A telefonálás lehetővé teszi, hogy indokolt esetben a diszpécser a kijelölt egészségügyi intézménybe utalja anélkül, hogy a betegnek meg kellene jelennie az ügyeleti rendelőben. Ez segít megelőzni a fertőzések terjedését is. Feltétlenül kövesse a Mentőszolgálat diszpécserének útmutatásait, és működjön együtt a népegészségügyi hatósággal.

Ismételten felhívnánk a figyelmet, hogy a Központi Háziorvosi Ügyelet keretében csak sürgősségi ellátás nyújtható.

Kérnénk kedves betegeinket, hogy a fertőzés veszély csökkentése érdekében csak indokolt esetben keressék a Központi Háziorvosi Ügyeletet.

Közösen, a szabályok folyamatos betartásával, egymásra figyelve tudunk azért a legtöbbet tenni, hogy megóvjuk magunkat és szeretteinket a fertőzés veszélyétől.

Vigyázzunk egymásra!

Sárospatak Központi Háziorvosi Ügyelet

tokaj-vilagorokseg

uszt-logo-trans

umft-logo-trans