2024. február 26. (hétfő)

Kerékpár kölcsönzés

bicikli kolcsonzes

Tájékoztatjuk a kedves vendégeinket, hogy lehetőség van kerékpárbérlésre Tolcsván a Borászati Kultúra Házában 1500 Ft/fő/nap áron.

A részletekről érdeklődjenek munkatársainktól az alábbi telefonszámok valamelyikén:

+36 47 384-217
+36 30 953-4438

szakkor banner 300x600 201028

Webkincstár

Babakotvenyes

Kép1 allampapir

Magyar falu

baz megyei kormanyhivatal

terkep-icon

Tájékoztató hulladékgazdálkodási díjmentességről

Írta:  csütörtök, 09 november 2023 16:00

Az elmúlt években jegyzői igazolás alapján az önkormányzat, vonatkozó hatályos rendelete alapján díjmentességet biztosított a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj megfizetése alól olyan gazdálkodó szervezeteknek, amelyek nem, vagy csak csekély mennyiségű hulladékot termeltek és a hulladék a lakossági hulladékkal együtt kezelhető volt, továbbá amennyiben a gazdálkodó szervezet székhelye, telephelye, fióktelepe lakóingatlanba került bejegyzésre, ahol a gazdálkodó szervezet tulajdonosa, ügyvezetője, közeli hozzátartozójuk természetes személyként már igénybe vette a közszolgáltatást.

Tájékoztatom, hogy 2023. július 1-ét követően a hulladékgazdálkodási közszolgáltatásra a MOHU, mint Koncessziós Társaság jogosult, a díjelengedésre a jövőben az önkormányzatnak jogilag nincs lehetősége.

A fentiek alapján a gazdálkodó szervezeteknek törvényben rögzített kötelezettsége a hulladékgazdálkodási közszolgáltatási díj megfizetése.

Reális esély látszik a díj alóli mentesülés érdekében, ha a gazdálkodó szervezetek megkísérlik a jövőben a Hulladéktörvény 41. § (1a) bekezdése által biztosított szüneteltetési lehetőséggel élni. A szüneteltetést legfeljebb fél év időtartamra (meghosszabbítható) a Koncessziós Társaság engedélyezheti.

tokaj-vilagorokseg

uszt-logo-trans

umft-logo-trans