2018. február 24. (szombat)

Információsfal

Forgalmi rend változás!

Forgalmi rend változás!...

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy Tolcsván FORGALMI REND VÁLT...

Házasság ünnepe: 2018.02.12.

Házasság ünnepe: 2018.02...

Szeretettel hívunk és várunk minden házast és házasságra ké...

Tolcsva: Településképi a...

Jegyzőköny 2017-12-14 [pdf] (images/letoltes/telepuleskk/jko...

Tájékoztató A lomtalanítás idei változásairól és a hulladékelszállítás rendjéről

Tájékoztató A lomtalanít...

2018-tól változások lépnek életbe a lomtalanítás rendszerét ...

terkep-icon

csokonai

Tolcsvai Szirmay—Waldbott-kastély Látogatóközpont
Tiszta

-6°C

Tolcsva

Tiszta

Páratartalom: 67%

Szél: 35.40 km/h

  • 24 Feb 2018

    Mostly Sunny 0°C -6°C

  • 25 Feb 2018

    Napos -2°C -8°C

Tolcsva Jövőjéért Közalapitvány

A Tolcsva Jövőjéért Közalapítvány 2011. január 7-én kezdte meg működését.

Főbb céljait  Alapító Okiratában határozta meg és foglalta össze.

A Közalapítvány vagyonának kezelését 3 fős testület, a Kuratórium végzi.

A Kuratórium elnöke: Gárdosi László

A Kuratórium tagjai: Csoma Ernőné, Király Mihály

A Felügyelő Bizottság elnöke: Boda Lászlóné

Tagjai:  Hochrekné Szabó Csilla, Czemiczki Istvánné.

Adószám: 18442180-1-05

Az Alapítvány célja többek között:  a községben élők egészségének megőrzése, betegség megelőzés, szociális tevékenység, családsegítés, testi és szellemi nevelés, tanulmányok és üdültetés elősegítése, tömegsport támogatása, hátrányos helyzetűek segítése, környezet és természetvédelem, közrend és közbiztonság elősegítése. A közösségi szabadidő eltöltésének, kulturális és sportprogramok szervezésének támogatása.

A Közalapítvány vagyonát az alapító, továbbá a csatlakozók pénzbeli és egyéb vagyoni hozzájárulása növeli. A vagyon felhasználása az Alapító Okiratban meghatározott tevékenységekre fordítható. Az Alapítványi támogatásokat pályázat, kérelem útján lehet elnyerni. Az Alapítvány nyitott, ahhoz bárki csatlakozhat, aki az Alapítvány céljával egyet ért és azt támogatni kívánja.

Az Alapítvány első ülésén meghatározta működési rendjét, kidolgozta Szervezeti és Működési Szabályzatát, éves feladat- és költségtervét. Számtalan ötlet, elképzelés került felszínre, amelyekből az első és legfontosabb a település összefogásának, a közösségben rejlő hatalmas erőnek a kiaknázása.

Ennek első szép példája a „Szent Korona visszatérése Tolcsvára” rendezvénysorozat volt. Lakossági fórumok keretében tájékoztattuk a közösséget, s vontuk be a rendezvény lebonyolításába. Eleddig példátlan összefogás tanúi lehettünk: a falutakarítók lelkes munkája nyomán megszépült a főutca, a sok-sok szeretettel sütött sütemény felkínálása a vendégeknek  szívet melengető érzés volt. Ehhez társult a galambok békét hirdető szárnyalása, a most alakult tolcsvai dalkör csodálatos énekhangja, a vendéglátók összefogása a szemet is  gyönyörködtető ízek felvonultatásában. A település apraja-nagyja kivette részét és hozzájárult  e „történelmi esemény” emlékezetes pillanataihoz.

Az Alapítvány célja felfedezni a településen élő kézműveseket, iparművészeket, festőket és más értékeket készítő polgárokat. Borvidék lévén szőlészeti és borászati eszközök gyűjtésére hívjuk fel a község lakosságát. Mutassuk meg értékeinket az idelátogató vendégeknek.

Az Alapítvány felvállalta a település szépítését, környezetünk védelmét, sok-sok közösségi program szervezését, hogy ismerjük meg egymást, s érezzük jól magunkat lakóhelyünkön.

tokaj-vilagorokseg

uszt-logo-trans

umft-logo-trans