2024. április 26. (péntek)

Kerékpár kölcsönzés

bicikli kolcsonzes

Tájékoztatjuk a kedves vendégeinket, hogy lehetőség van kerékpárbérlésre Tolcsván a Borászati Kultúra Házában.
Napi kölcsönzési díj: 2500 Ft, Helyi lakosoknak: 2000 Ft

A részletekről érdeklődjenek munkatársainktól az alábbi telefonszámok valamelyikén:

+36 47 384-217
+36 30 953-4438

szakkor banner 300x600 201028

Webkincstár

Babakotvenyes

Kép1 allampapir

Magyar falu

baz megyei kormanyhivatal

Információsfal

Pályázati kiírás közműve...

Tolcsva Község Önkormányzat Képviselő-testülete a munka törv...

Tájékoztató hulladékgazdálkodási díjmentességről

Tájékoztató hulladékgazd...

Az elmúlt években jegyzői igazolás alapján az önkormányzat, ...

terkep-icon

Gondolatolvasás a mindennapos érintkezésben

Írta:  szerda, 04 január 2017 10:58

Prof. Dr. Pintér István nyugállományú ezredes, aki Tolcsván született, itt nevelkedett, itt járt iskolába, legújabb kutatásaiból előadást, és tréninget tart az érdeklődők számára. Az időpont egyeztetése jelenleg zajlik. A belépés díjtalan, és bárki részt vehet rajta. A témája több, mit izgalmas, és hasznosítható a mindennapokban.

Előadó:  Prof. Pintér István nyugállományú ezredes,

Ideje:
2017. február 3.  Péntek 17.00 – 19 00 –  19 után az érdeklődőknek konzultáció
2017. február 4. Szombat.  09.00 – 11.30  (ebédszünet) 14.30-17.00  17 óra után az érdeklődőknek konzultáció

Módszere: előadás, és gyakorlás, ajánlás az önfejlesztéshez

Helye: Mikro-Térségi Integrált Szolgáltató Központ (3934 Tolcsva, Bajcsy-Zs. 34.)

Óriási tévedés azt hinni, hogy gondolatolvasás a mágusok, szemfényvesztők, tudománya. Az evolúció folyamatában kialakult bennünk a szándékok felismerésének a képessége, ami megóvta őseinket a megtévesztéstől, és a hazugságoktól. Ma is így van. Nap, mint nap több-kevesebb hazugságokkal etetnek minket családtagjaink, vezetőink, munkatársaink, a politikusok, és sokan mások. A hazugság társadalmában élünk.

A gondolatolvasás az érzelmi kommunikáció jeleinek ismeretére, felismerésére épül. Nap, mint nap figyeljük főnökeink, munkatársaink, szeretőink, ellenségeink, családtagjaink, üzleti partnereink minden rezdülését, hogy felismerjük valódi szándékaikat. Tudjuk, hogy ők is ezt teszik velünk. Sajnos ezt nem tanítják az iskolában. Annak ellenére, hogy az érzelmi kommunikáció közel 50%-át teszi i az emberi érintkezésnek. Aki részt vesz a foglakozáson, az betekintést nyerhet ennek a módszertanába. A program elemei:

1 Köznapi gondolatolvasás: az előadás meggyőző érveket sorol fel ennek létezéséről. Gondoljunk gyerekeinkre, akik bár nem tudnak beszélni, de érzelmeikkel, testbeszédükkel kiválóan kommunikálnak. Miután megtanulunk beszélni, ezt a képességünket alacsonyabb szinten a tudatosságot nélkülözve gyakoroljuk. Itt az idő, hogy fejlesszük a bennünk rejlő képességeinket.

2 Az érzelmek funkciói: az előadás sorba veszi az alap, és a magasabb rendű érzelmeket. Megismerteti születésük oksági folyamatát, lefolyását, funkcióját, jeleiket, és keveredésüket. Minden érzelemnek specifikus okai vannak. Aki ezeket ismeri, az belelát partnere gondolataiba. Felismeri, hogy amiről beszél igaz, vagy hamis. A foglakozáson gyakoroljuk ezek felismerését.

3 Érzelmek és döntéshozatal: választásainkat érzelmi programok irányítják. Akkor is döntenünk kell, ha nem vagyunk minden információ birtokában. Gondoljunk házastársunk kiválasztásának a folyamatára. Érzelmeink pótolják tudásunk hiányosságait. Emberi viszonylatokban nem is létezik abszolút racionalitás. Ez Isteni képessége. Korlátozottak vagyunk és abban is egyéni módon.

4 Testbeszédünk, és arcunk rezdülése több tucat forrását jelenti érzelmeinknek. Képtelenek vagyunk mindegyiket uralni. Amit felismerünk, az elárulja a partnerünket. Az üzleti világban kincset ér ennek ismerete. Gyakorolni fogjuk.

5 A hazugságok detektálása: magába foglalja az előző előadások legfontosabb összetevőit, és kiemeli a hazugságnyomokat, ami a beszéd, az érzelemjelek, és a nonverbális és metakommunikáció összhangja vagy annak hiánya révén észlehetővé vállnak. Ehhez kapcsolódik egy kérdezés módszertan, ami pontosabbá teszi az észlelést. A kapott eredmény pontosabb, mint a hazugságvizsgáló műszerek.

Az előadóról többet is megtudhat: http://www.gondolatolvasas.hu/bemutakozo/

A problémának óriási irodalma van. Valahol máshol. Angol nyelvterületen. Ugyanis sokféleképpen hasznosítják. A gyógyításban, az üzleti világban, a bűnüldözésben, a terroristák elleni harcban, a partneri kapcsolatokban, a vezetésben, az oktatásban… Magyarországon nincs napirenden. Önök láthatnak belőle egy keveset.

Tolcsva, 2017 01 11

Csoma Ernő. polgármester

tokaj-vilagorokseg

uszt-logo-trans

umft-logo-trans