2019. január 16. (szerda)

Információsfal

Fogászati rendelés Olasz...

Fogászati rendelés Olaszliszkán: Hétfőn és szerdán: 13:00-19...

Figyelem! Tájékoztatás a...

Figyelem! Tájékoztatás a 2019. évi kéményseprésről: a BM Or...

baz megyei kormanyhivatal

terkep-icon
Tolcsvai Szirmay—Waldbott-kastély Látogatóközpont
Erősen felhős

-1°C

Tolcsva

Erősen felhős

Páratartalom: 72%

Szél: 24.14 km/h

 • 03 Jan 2019

  Részint felhős 2°C -2°C

 • 04 Jan 2019

  Részint felhős -1°C -3°C

Elektronikus ügyintézés

Írta:  szombat, 30 június 2018 09:59

Elektronikus ügyintézés


Ügy típusa: e-ügyintézés

Az elektronikus ügyintézés és bizalmi szolgáltatások általános szabályairól szóló 2015. évi CCXXII. törvény (a továbbiakban: e-ügyintézési törvény) 108. § (1) bekezdése alapján az elektronikus ügyintézésre kötelezett szervek 2018. január 1. napjától kötelesek az ügyek elektronikus intézését az e-ügyintézési törvényben meghatározottak szerint biztosítani.

Az e-ügyintézésre kötelezett szervnek biztosítania kell az ügyfelekkel folytatott, hiteles azonosításon alapuló, és a kézbesítés időpontját is hitelesen visszakereshető módon megvalósító elektronikus kommunikációt, az így beérkezett dokumentumok hitelességének ellenőrzését és a törvényben meghatározott követelményeknek megfelelő hitelesítését, az elektronikus fizetést, és az elektronikus űrlapok kezelését.

Az e-ügyintézési törvény 1. § 17. pont b) alpontja alapján ez a kötelezettség a helyi önkormányzatokra is kiterjed.

Tolcsva Község Önkormányzat megkezdte a szükséges intézkedések megtételét az elektronikus ügyintézés 2018. január 1-jei bevezetésének érdekében.

Az elektronikus ügyintézéshez kapcsolódó ismeretekről bővebben itt olvashat: https://ekozig.mo.hu/szuf_fooldal


Hivatali Kapun
 történő ügyintézés indítás az alábbi azonosítók használatával lehetséges:

TOLCSVA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZAT - rövidnév: 3934TOLCS - KRID: 348028156

TOLCSVAI KÖZÖS ÖNKORMÁNYZATI HIVATAL - rövidnév: PHTOLCS - KRID: 209006353

Az eljárásért fizetendő díjak és illetékek jelenleg átutalással is teljesíthetők a Tolcsva Község Önkormányzat 54600360-11027047 számlaszámára.

 1. 2018. január 1-től a központi ePapír szolgáltatás útján biztosítjuk az ügyfeleknek az elektronikus ügyintézés lehetőségét. 2019. január 1-étől az önkormányzati ASP rendszer elektronikus ügyintézési felületén is elérhetővé válik majd a korszerű, időt és pénzt kímélő ügyintézés lehetősége.

  Az e-Papír egy ingyenes, hitelesített üzenetküldő alkalmazás, amely internetkapcsolaton keresztül, elektronikus úton összeköti az Ügyfélkapuval rendelkező ügyfeleket a szolgáltatáshoz csatlakozott intézményekkel.

  Az ePapír szolgáltatásba történő bejelentkezés után adja meg a képernyőn a kért adatokat. A küldemény összeállításához kiválaszthatja a témacsoportot, az ügytípust és címzettként azt a szervet, amelynek levelet akar írni. (Például: Önkormányzati igazgatás / Adóügyek / Tolcsva Község Önkormányzata)

  Egy szabad szöveges mezőben megírhatja, hogy milyen okból fordul az adott szervhez. Ezt követően csatolhat mellékleteket. Az ügyintézés megkönnyítése érdekében a https://ohp-20.asp.lgov.hu/nyitolap található űrlapokat mellékleje. Kérjük, a választott ügy típusának megfelelő űrlapot töltse ki és a küldeményéhez csatolja.

  Az ePapír szolgáltatásról kapcsolatos további információk:
  https://epapir.gov.hu/

  Az ügyfélkapuval kapcsolatos regisztráció menete:
  https://ugyfelkapu.magyarorszag.hu/
 2. Polgári peres eljáráshoz kapcsolódó nyomtatványok   

Ezt elsődlegesen az űrlapbenyújtás-támogatási szolgáltatással, az Általános Nyomtatványkitöltő Programmal (a továbbiakban: ÁNYK)  biztosítjuk. A kibocsátott ÁNYK űrlapok azonosításra visszavezetett (AVDH) dokumentumhitelesítéssel érkeznek a hivatali tárhelyre. Az AVDH egy olyan szolgáltatás, amelynek keretében a jogszabályban meghatározott szolgáltató az ügyfél által rendelkezésre bocsátott nyilatkozatot az általa igazolt személyhez rendeli, majd a személyhez rendelést hitelesen igazolja.

 1. 2016. július 1-től kötelező az elektronikus kapcsolattartás a közigazgatási perekben, illetve a jegyző birtokvédelmi ügyben hozott határozatának megváltoztatása iránti perekben a jogi képviselővel eljáró fél és a belföldi székhelyű gazdálkodó szervezet számára egyaránt. Ezekben a perekben a keresetlevelet elektronikus úton az elsőfokú közigazgatási határozatot hozó szervnél, illetve a birtokvédelmi határozatot hozó jegyzőhöz kell benyújtani.

A polgári peres eljáráshoz kapcsolódó elektronikus űrlapokat jelenleg a http://tolcsva.hu/hirek/item/170-%C3%A1nyk-nyomtatv%C3%A1nyok oldalról töltheti le, majd ÁNYK-val tölthető ki.

Az ÁNYK-ról ezen a linken olvashat bővebben: https://ugyintezes.magyarorszag.hu/szolgaltatasok/adonyomtatvany.html

tokaj-vilagorokseg

uszt-logo-trans

umft-logo-trans